Disneyland Tokyo bezoeken? Dit is handig om te weten - Tokyo.nl (2024)

Disneyland Tokyo bezoeken? Dit is handig om te weten - Tokyo.nl (1)

Bijna iedere Nederlander en Belg is wel eens in Disneyland Parijs geweest. Maar wist je ook dat er vlak bij Tokyo een Disneyland is? Disneyland Tokyo is een themapark vergelijkbaar met die uit Parijs, maar dan in Japan. Het park ligt in het Tokyo Disney Resort. Dit park werd in 1983 geopend en was de eerste pretpark van Disney buiten de Verenigde Staten. Sinds zijn opening in 1983 is het park een enorm succesverhaal: jaarlijks zijn er meer dan 14 miljoen bezoekers! Dus, ben je in Tokyo, hou je van attracties en van Disney? Dan is dit the place to be.

Boek je tickets online

Tegenwoordig kan je gemakkelijk de entree tickets voor het pretpark online boeken. Wij kunnen dit ook echt aanraden want het pretpark laat maar een maximaal aantal mensen per dag toe. Plus je kan met het online ticket gelijk de wachtrij overslaan wat ook niet erg vervelend is. De ticketprijzen zijn hetzelfde!

  • Altijd garantie op park entree want vol = vol
  • Sla de wachtrij over en begin gelijk met genieten
  • Zelfde prijs garantie als aan de entree van het park

Verschillende Disney thema’s

Het pretpark is, net zoals alle andere Disneyland parken, onderverdeeld in zeven deelgebieden. Elk van deze heeft zijn eigen, op Disneyfilms gebaseerde thema.

World Bazaar

Disneyland Tokyo bezoeken? Dit is handig om te weten - Tokyo.nl (2)

Wanneer je het park binnenkomt loop je gelijk de World Bazaar in. Wil je koffie drinken, een hapje eten of souvenirs kopen, dan zit je hier op de juiste plek. Net zoals in andere Disneyland parken is dit gebied compleet in een 20e eeuws Amerikaans thema! Je waant je hier in een typisch Amerikaans dorpje uit 1910. Het enige wat dit beeld enigszins verpest is de grote glazen overkapping.

Adventure Land

Disneyland Tokyo bezoeken? Dit is handig om te weten - Tokyo.nl (3)

Volg je vanuit World Bazaar de straat “Center Street”, dan kom je uit in Adventure Land. Hier draait het maar om één ding: exotische gebieden en culturen verkennen. In dit gebied vind je onder andere de attracties met als thema de Pirates of the Caribbean en de Indiana Jones-films. Erg gaaf, helemaal als je groot fan bent van deze Hollywood blockbusters. Ga op avontuur in Adventure Land!

Tomorrow Land

Wandel je vanuit World Bazaar niet naar Adventure Land, maar de andere kant, dan kom je terecht in het futuristische Tomorrow Land. Hier vind je de wereldberoemde achtbaan Space Mountain. Een ritje hierin is alleen weggelegd voor de echte waaghalzen. Voor Star Wars-fans is hier de Star Tours attractie. Daarnaast zijn er nog tal van andere futuristische gebouwen, sculpturen en attracties. Neem daarom even de tijd om door dit gebied rond te lopen en het mooie decor te aanschouwen.

Westernland

Disneyland Tokyo bezoeken? Dit is handig om te weten - Tokyo.nl (4)

Daar waar in andere Disneyparken dit themagebied Frontierland heet, heet die hier Westernland. Zoals de naam al verklapt is het thema hier het Wilde Westen. Dit thema werd in de jaren ‘60 bedacht door Walt Disney zelf. In die tijd waren er nog vrij weinig attracties beschikbaar en konden gasten van de eerste Disneyland in Anaheim alleen dingen doen zoals ritjes maken op ezels of wandelen. Tegenwoordig is dit wel anders. In Westernland staat bijvoorbeeld de enorme Big Thunder Mountain Railroad, een zogenaamde “mijntreinachtbaan”. Daarnaast kun je een rondvaart maken in een unieke Mark Twain Riverboat.

Critter Country

Disneyland Tokyo bezoeken? Dit is handig om te weten - Tokyo.nl (5)

In tegenstelling tot Adventure Land en Westernland, is Critter County relatief klein. Zo zijn hier maar twee attracties te vinden en zijn er geen winkeltjes. Toch vermaak je je hier wel even. Eén van deze attracties is namelijk de wildwaterbaan Splash Mountain. Dit is een van de populairste attracties van het park, dus houd er rekening mee dat de rijen hier erg lang kunnen worden.

Toontown

Disneyland Tokyo bezoeken? Dit is handig om te weten - Tokyo.nl (6)

De naam Toontown komt van van “Cartoon Town”. Zoals de naam al suggereert staat dit gebied compleet in teken van Disney-cartoons. Vooral leuk voor jongere kinderen, of voor jezelf als je in een nostalgische bui bent. Op de foto met Donald Duck, Mickey Mouse of Goofy, het kan hier allemaal.

Fantasyland

Tot slot hebben we nog het deel van het park waar de meeste mensen voor komen: Fantasyland. Dit is het gedeelte waarin alles in thema staat van de echte Disneyklassiekers zoals Dumbo, Peter Pan, Pinocchio en Sneeuw Witje. Net zoals Toontown is Fantasyland erg leuk om te bezoeken als je kinderen hebt of als je simpelweg op zoek bent naar een heerlijk nostalgisch gevoel.

Enkele leuke weetjes over het pretpark

  1. Unieke samensmelting: Hoewel Disneyland Tokyo veel overeenkomsten heeft met zijn Amerikaanse tegenhangers, is het park doordrenkt van Japanse invloeden, wat zorgt voor een unieke mix van Disney-magie en Japanse cultuur.
  2. Twee parken in één: Naast het klassieke Disneyland is er ook Tokyo DisneySea, het enige van zijn soort ter wereld. Hier worden bezoekers meegenomen op avonturen die geïnspireerd zijn door zeelegenden en -mythes.
  3. Seizoenen in stijl: Disneyland Tokyo gaat helemaal op in de seizoensveranderingen. Of het nu de kersenbloesem in het voorjaar is of het Tanabata-sterrenfestival in de zomer, het park zorgt voor speciale parades, shows en menu’s die perfect aansluiten bij het seizoen.
  4. Culinaire verrassingen: Verwacht meer dan alleen hamburgers en frietjes. Hier kun je genieten van een scala aan Japanse lekkernijen, waaronder mochi in de vorm van Mickey Mouse en groene thee-ijs.
  5. Merchandise-hemel: Als je op zoek bent naar unieke Disney-souvenirs, dan ben je hier aan het juiste adres. Disneyland Tokyo staat bekend om zijn exclusieve merchandise die je nergens anders ter wereld vindt vooral omdat dit in de ogen van Japanners allemaal super kawaii is.

Toegangsprijs voor Disneyland Tokyo

Disneyland Tokyo bezoeken? Dit is handig om te weten - Tokyo.nl (7)

Helaas is de entree voor dit park niet al te goedkoop. Als volwassene betaal je al snel ¥ 7400, zo’n €56,50 per persoon. Voor de kinderen is de entree gelukkig een stuk goedkoper, namelijk €37. Ook tieners en ouderen betalen een lager tarief, respectievelijk €49 en €51. Houd er rekening mee dat als je met de auto komt, dat er ook nog ongeveer €20 voor het parkeren moet worden betaald. Het park gaat om 10:00 open, in het hoogseizoen om 8:30. Het park sluit tussen 18:00 en 22:00. Ook dit hangt af van het seizoen en de drukte. Het is daarom verstandig om dit van tevoren eerst na te kijken.

Overnachten in het Disney Resort

Disneyland Tokyo bezoeken? Dit is handig om te weten - Tokyo.nl (8)

Wil je overnachten in het Disney Resort zelf? Dat kan! In het resort zijn er maar liefst 4 hotels van Disney zelf:

  • Tokyo Disneyland Hotel
  • Tokyo Disney Celebration Hotel
  • Disney Ambassador Hotel
  • Hotel MiraCosta

Deze zijn allemaal compleet in Disney-thema en zijn leuk voor het gehele gezin. Helaas zijn deze, met uitzondering van hey Disney Celebration Hotel, vrij duur. Ligt je budget lager, dan kun je het beste kiezen voor een hotel of hostel in Tokyo zelf. Op het terrein van het Disney Resort bevinden zich nog 6 andere hotels. Deze hebbe geen Disney-thema maar zijn wel een stuk voordeliger.

Neem ook eens een kijkje naar de andere top bezienswaardigheden van Tokyo. Daarnaast hebben we nog een aantal leuke dagtrips van de stad.

Vervoer in het Disney Resort

Om heel het resort heen ligt een handige monorail. Hiermee bereik je gemakkelijk de ingang van het park vanuit je hotel dat wellicht elders in het resort ligt.

Vanuit Tokyo Disneyland bereiken

De ingang van Disneyland Tokyo ligt op 5 minuten lopen van het JR Maihama Station, dat aan de JR Keiyo/Musashino lijn ligt. Vanuit Tokyo Station is dit station direct te bereiken. Ook kun je het park met de (gehuurde) auto bereiken. Houd er dan wel rekening mee dat je voor het parkeren moet betalen.

Andere toffe themaparken in Japan zijn de Universal Studios Japan (USJ) en het beroemde Huis ten Bosch ook wel Holland Park genoemd.

Disneyland Tokyo bezoeken? Dit is handig om te weten - Tokyo.nl (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 6344

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.